TransPRK

TransPRK Wavefront Optimized är en väl beprövad och säker ögonlasermetod för behandling av synfel. "NoCut", "No Touch", "No Flap", "cTEN" är andra namn för metoden. TransPRK liknar en annan ytmetod inom ögonlaser – LASEK.

TransPRK – en avancerad ytmetod inom ögonlaser

Lasern gör hela jobbet med att avlägsna vävnad från epitelet – det yttre lagret av hornhinnan. Värden för ögonlaserbehandlingen är individuellt. Värden bestäms av din ögonläkare efter din förundersökning inför ögonlaser. Själva ögonlaserbehandlingen tar bara några få sekunder upp till en minut per öga. Behandlingstiden beror på hur mycket vävnad vi behöver avlägsna.

Vi använder oss endast av TransPRK Wavefront Optimized och F-CAT LASEK för ögonlaser eftersom vår erfarenhet är att det ger mycket goda resultat. De kortsiktiga nackdelarna gentemot LASIK vägs upp av de långsiktiga fördelarna. Färre drabbas av torra ögon och inga komplikationer uppstår på grund av att det inte görs någon flik eller lock, som vid LASIK.

Fakta om ögonlasermetoden TransPRK:

 • Den mänskliga faktorn minskar med att ögat inte kommer i kontakt med några instrument. Lasern gör hela jobbet med omformningen av din hornhinna.
 • Risken för att du får torra ögon minimeras med TransPRK.
 • TransPRK är en idealisk ögonlaserbehandlig för dig som idrottar, t.ex. basket, fotboll eller handboll. Ögonlasermetoden är lämplig för dig som utövar kontaktsport eller kampsport. TransPRK rekommenderas för yrkesgrupper inom försvaret, poliser, brandmän och vakter. Rekommendationen gäller även andra yrkesgrupper med ökad eller hög risk att utsättas för trauma eller skada mot ögonen.
 • Du kan få en temporär några få dagar efter ögonlaserbehandlingen. Smärtan brukar vara 2-3 dagar. Epitelet läker 3-5 dagar efter din ögonlaserbehandling. De flesta blir smärtfria redan efter en vecka.
 • Det kan ta 1-3 veckor innan du får fullgod syn med TransPRK. De flesta har fått utmärkt syn ungefär en månad efter ögonlaserbehandlingen.
 • Du kan få temporär grumlig syn (haze). Vi ger dig kortisondroppar i så fall. Detta är individuellt men de flesta blir smärtfria inom tre månader.
 • Du måste använda bandagelinser med ögonlasermetoden TransPRK. De skyddar och gynnar läkningprocessen av dina ögon. Dina bandagelinser tas ut fem dygn efter din ögonlaserbehandling. Du kan själv ta ut bandagelinserna, som med vanliga kontaktlinser.

 

 

                                      ÖGONLASER

 • FÖR DIG SOM ÄR UNDER 40 ÅR KAN VI EVENTUELLT BEHANDLA ALLA DINA SYNFÄLT OM DU HAR NÄRSYNTHET PÅ HÖGST -4,0 DIOPTRIER ELLER LÅNGSYNTHET PÅ HÖGST +2,0 DIOPTRIER . VI RÄTTAR TILL ÄVEN DIN BRYTNINGSFEL PÅ HÖGST -2,5 DIOPTRIER. I PAKETET INGÅR FÖRUNDERSÖKNING, OPERATION SAMT KONTROLL OCH EN DEL LÄKEMDEL. 

   

  PAKETPRIS: 30,000 KRONOR FÖR BÅDA ÖGONEN

Boka tid för undersökning för Linsbyte/ RLE 
Längtar du efter att se klart utan glasögon och linser? Vi tar reda på om ögonlaser  eller Linsbyte är genomförbart efter undersökning av dina ögon. Vi utför linsbyte för dig som är över 40 år och ögonlaser under 40 år. Prata med läkaren om vad som är bäst för just dina ögon.
Boka undersökning – Linsbyte/ RLE eller Ögonlaser

Boka tid för ögonundersökning på Optalux Ögonmottagning

Boka tid på Optalux Ögonkliniker:

 • Ring 08 66 222 30 för egen bokning.
 • Dagliga akuta tider finns.
 • Remisser från sjukhus, vårdcentraler, ögonläkare, andra specialistläkare, och optiker tas emot elktroniskt eller per post.
 • Avgiftsfri för Barn under 18 år och äldre än 85 år
 • Frikort gäller

boka tid på optalux ögonmottagning