Monovision

Monovision är en ögonlasermetod för korrigering av ålderssynthet (presbyopi) i ett tidigt stadium. Vi korrigerar ditt ena öga för fokus på långt håll, ch det andra för nära.

ögonlaser med monovision är lämpligt för tidig ålderssynthet

Monovision kan vara lämpligt för dig i ett tidigt stadium av ålderssynthet (presbyopi).

Vi kan skapa samma tillstånd permanent med ögonlaser förutsatt du har burit kontaktlinser med olika styrka för avstånd respektive nära håll i vardera öga. Det kan ta ett tag innan du vänjer dig. Du måste ha testat detta en längre period. Din optiker kan hjälpa dig med kontaktlinser för monovision. Vi kan ge dig permanent monovision med ögonlaserbehandling för god syn på långt håll med ena ögat och nära håll med det andra. Ditt dominanta öga behandlas vanligtvis för avståndsseende.

Ålderssyntheten orsakas av det naturliga biologiska åldrandet av linsen i ditt öga. Du förlorar förmågan att kunna växla fokus på långt håll respektive nära håll, det vill säga ackommodera.

Ögonlaserbehandling är inte möjligt för dig som med med långt gången ålderssynthet. Vi utför RLE (linsbyte). RLE är en ögonoperation som är mycket lik en gråstarroperation/kataraktkirurgi . 

Optalux utför operationer om du vill helt slippa läsglasögon med RLE antigen i samband med gråstarroperation eller även utan att du ha rgråstarr.  Fråga din läkare.

Fyll i vårt bokningsformulär för att göra en förundersökning inför ögonlaser.

Boka Förundersökning för Ögonlaser eller RLE – Gratis Just Nu

Längtar du efter att se klart utan glasögon och linser? Vi tar reda på om ögonlaser är genomförbart efter en omfattande undersökning av dina ögon.

Boka Förundersökning – Ögonlaser