Lasek

F-CAT LASEK är en väl beprövad och säker ögonlasermetod för behandling av synfel. LASEK kallas även för ELSA. Det liknar en annan ytmetod – TransPRK.

LASEK – en trygg ytmetod inom ögonlaser

Vi avlägsnar vävnad endast från hornhinnans yttre lager (epitelet), likt ytmetoden TransPRK Wavefront Optimized. Hornhinnans djupare lager (stroma) bevaras med ögonlasermetoden LASEK. Epitelet lösgörs med alkohol med LASEK, och din hornhinna omformas sedan med lasermaskinen.

Ögonlaserbehandling med LASEK är lämpligt för dig med tunnare hornhinna. Du löper inte någon risk med att drabbas av komplikationer från en flik eller lock, som vid LASIK.

Själva ögonlaserbehandlingen med LASEK tar några få sekunder till ungefär en minut per öga. Behandlingstiden är individuell och beror på hur stort synfel du har.

Dina medicinska förutsättningar bedöms av ögonläkare efter förundersökning inför ögonlaser.

Fakta om ögonlasermetoden LASEK:

  • Lämplig för dig som har tunn, ojämn hornhinna, och stora pupiller. 
  • Bra för dig med torra ögon. Ögats synnerver spelar en roll för att hålla ögonen fuktiga. Fliken som görs vid ögonoperationen med LASIK kan orsaka torra ögon eftersom dina synnerver kan kapas under ögonlaserbehandlingen. Ytmetoden LASEK har mindre förekomst av torra ögon än LASIK.
  • Du har fullgod syn med LASEK ungefär 1-3 veckor efter din ögonlaserbehandling. De flesta har optimal syn redan efter ungefär 1 månad.

Boka tid för undersökning för Linsbyte/ RLE 
Längtar du efter att se klart utan glasögon och linser? Vi tar reda på om ögonlaser  eller Linsbyte är genomförbart efter undersökning av dina ögon. Vi utför linsbyte för dig som är över 40 år och ögonlaser under 40 år. Prata med läkaren om vad som är bäst för just dina ögon.
Boka undersökning – Linsbyte/ RLE eller Ögonlaser

Boka tid för ögonundersökning på Optalux Ögonmottagning

Att boka tid hos en av Optalux Ögonkliniker:

  • Ring oss för bokning med egen vårdbegäran(egenremiss)
  • Remiss från sjukhus, vårdcentraler, ögonläkare, andra specialistläkare, och optiker
  • Din optiker skickar remiss vid misstanke om  ögonsjukdom
  • Avgiftsfri för Barn under 18 år och äldre än 85 år
  • Frikort gäller

boka tid på optalux ögonmottagning