Lasek

F-CAT LASEK är en väl beprövad och säker ögonlasermetod för behandling av synfel. LASEK kallas även för ELSA. Det liknar en annan ytmetod – TransPRK.

LASEK – en trygg ytmetod inom ögonlaser

Vi avlägsnar vävnad endast från hornhinnans yttre lager (epitelet), likt ytmetoden TransPRK Wavefront Optimized. Hornhinnans djupare lager (stroma) bevaras med ögonlasermetoden LASEK. Epitelet lösgörs med alkohol med LASEK, och din hornhinna omformas sedan med lasermaskinen.

Ögonlaserbehandling med LASEK är lämpligt för dig med tunnare hornhinna. Du löper inte någon risk med att drabbas av komplikationer från en flik eller lock, som vid LASIK.

Själva ögonlaserbehandlingen med LASEK tar några få sekunder till ungefär en minut per öga. Behandlingstiden är individuell och beror på hur stort synfel du har.

Dina medicinska förutsättningar bedöms av ögonläkare efter förundersökning inför ögonlaser.

Fakta om ögonlasermetoden LASEK:

  • Lämplig för dig som har tunn, ojämn hornhinna, och stora pupiller. 
  • Bra för dig med torra ögon. Ögats synnerver spelar en roll för att hålla ögonen fuktiga. Fliken som görs vid ögonoperationen med LASIK kan orsaka torra ögon eftersom dina synnerver kan kapas under ögonlaserbehandlingen. Ytmetoden LASEK har mindre förekomst av torra ögon än LASIK.
  • Du har fullgod syn med LASEK ungefär 1-3 veckor efter din ögonlaserbehandling. De flesta har optimal syn redan efter ungefär 1 månad.

Boka Förundersökning för Ögonlaser eller RLE – Gratis Just Nu

Längtar du efter att se klart utan glasögon och linser? Vi tar reda på om ögonlaser är genomförbart efter en omfattande undersökning av dina ögon.

Boka Förundersökning – Ögonlaser